SRPKINJE NECE NA SELO!!!

Čak 260.000 muškaraca u Srbiji NEMA PORODICU!

U vreme kad se u Srbiji više rađalo nego umiralo, ljubavne veze trajale su najviše godinu- dve dana i uglavnom se završavale brakom. Bilo je sramota da se momak i devojka zabavljaju duže, jer bi devojka gubila dobar glas.
Momci i devojke od 25 godina bili su retkost i važili su za "usedelice", a bračni parovi su imali najmanje po četvoro-petoro dece. Smatralo se, s pravom, da tamo gde ima za dvoje dece, ima i za treće. Zahvaljujući tome, Srbija je uspela da preživi užasan biološki gubitak pretrpljen u dva balkanska i dva svetska rata, u kojima je izgubila skoro tri miliona stanovnika. Danas roditelji savetuju kćerke da se ne udaju rano, već da "malo prožive". Bar do tridesete. Nekad su u srpskim selima najugledniji domaćini bili oni koji imaju najviše dece, a danas se deca sve više tretiraju kao opterećenje za kućni budžet, a sve manje kao bogatstvo.

U Srbiji trenutno živi čak 260.000 muškaraca do 50 godina koji su neoženjeni!

U mnogim selima ostali su samo muškarci koji često bukvalno nemaju  koga da ožene, jer u njihovim selima nema devojaka.
U selima širom Srbije, vec decenijama se sela prazne, deca odlaze u skole, u gradove, tamo nalaze posao, i ostaju, retko ko se vraca nazad na selo, jer nase devojke nece da zive i rade na selu!

Posle završetka osmogodišnje škole devojke masovno beže u gradove, od krava i motike, dok se momci, naslednici imanja, ipak teže odlučuju da koliko-toliko siguran život na očevini, u svojoj kući, zamene za podstanarski život po gradskim sobičcima.

To su uglavnom obrazovani momci, koji devojkama mogu da obezbede normalan i pristojan život.

Dzaba price, da tu imaju lepu prirodu, da ne moraju mnogo da putuju i da se maltertiraju sa gradskim prevozom, da i ovde ima para… kada ima i poslova koji su njima teski, ili ih se stide…


IZVOR: Telegraf 

 

Нема коментара:

Постави коментар